Candát se zapečenými rajčaty
Lehký recept na rybu vždycky potěší. Je rychlý, krásně voní a navíc máte pocit, že děláte i něco pro své zdraví. Zelený citronový pepř dochutí ryby perfektně. Je skvělý na všechny druhy masa, překvapí i při nakládání sýrů. Je lehce pikantní a díky citronové kůře dodá pokrmům svěží chuť.
Suroviny:
4 filety candáta |
10g olivového oleje |
20g másla |
sůl |
2lžičky směsi zelený citronový pepř |
500g cherry rajčátek |
2 šalotky |
2 stroužky česneku |
Postup:
Nejprve si nasolíme a okořeníme zeleným citronovým pepřem candáta. Necháme alespoň hodinu odpočinout v chladničce. Na rozpálené pánvi rozpustíme máslo, přidáme olej a položíme na ní candáta, jako první vždy stranou s kůží. Rybu pečeme cca 2 minuty z obou stran. V mezičase rozmačkáme stroužky česneku nožem naplocho. Rybu vyndáme a na pánev hned přihodíme rozmačkané stroužky česneku, opečeme je a vyndáme je. Olej se česnekem krásně provoní. Přidáme šalotku, necháme zesklovatět a nakonec do pánve dáme pokrájená rajčátka. Zlehka orestujeme, osolíme a můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!