Recepty

Zelený citronový pepř

Candát se zapečenými rajčaty

Lehký recept na rybu vždycky potěší. Je rychlý, krásně voní a navíc máte pocit, že děláte i něco pro své zdraví. Zelený citronový pepř dochutí ryby perfektně. Je skvělý na všechny druhy masa, překvapí i při nakládání sýrů. Je lehce pikantní a díky citronové kůře dodá pokrmům svěží chuť.

Suroviny:
4 filety candáta
10g olivového oleje
20g másla
sůl
2lžičky směsi zelený citronový pepř
500g cherry rajčátek
2 šalotky
2 stroužky česneku
Postup:

Nejprve si nasolíme a okořeníme zeleným citronovým pepřem candáta. Necháme alespoň hodinu odpočinout v chladničce. Na rozpálené pánvi rozpustíme máslo, přidáme olej a položíme na ní candáta, jako první vždy stranou s kůží. Rybu pečeme cca 2 minuty z obou stran. V mezičase rozmačkáme stroužky česneku nožem naplocho. Rybu vyndáme a na pánev hned přihodíme rozmačkané stroužky česneku, opečeme je a vyndáme je. Olej se česnekem krásně provoní. Přidáme šalotku, necháme zesklovatět a nakonec do pánve dáme pokrájená rajčátka. Zlehka orestujeme, osolíme a můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!

Share this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *