Těstoviny s mletým masem a rajčaty
Novinka v naší nabídce a skvělý tip na rychlý oběd nebo večeři. Z pár surovin vykouzlíte skvělé jídlo. Dalmátská směs v nás probouzí vzpomínky na letní dovolené. Hodí se právě na mleté maso, v tomto receptu krásně vynikne chuť a vůně všech bylinek – rozmarýnu, bazalky, majoránky, oregana a saturejky. Směs můžete použít i na svěží zálivky do salátů, jogurtové dipy a nakládání vepřového, kuřecího i mletého masa. Blíží se sezóna grilování a to bude přesně chvíle pro dalmátskou směs.
Suroviny:
500g mletého masa (mix hovězí/vepřové) |
1 plechovka loupaných krájených rajčat |
2 pol. lžíce dalmátská směs |
3 pol lžíce olivového oleje |
3 stroužky česneku |
2 šalotky |
sůl |
čerstvá listová petržel |
1 balení špaget |
Postup:
Na rozpálenou pánev nalijeme olej a přidáme nožem rozmačkané stroužky česneku, které opečeme a opět vyndáme. V pánvi zpěníme najemno nakrájenou šalotku, přidáme maso a zprudka restujeme, vidličkou se snažíme ho rozdrobit na malé kousky. Přidáme směs koření dalmátská směs, rajčata a osolíme. Dusíme pod poklicí na mírném ohni cca 15 minut. Směs podáváme se špagetami nebo jinými těstovinami podle chuti. Na závěr posypeme nasekanou listovou petrželí. Dobrou chuť!